MOSKOVA / RUSYA

   Moskova Rusya Federasyonu'nun başkentidir. Moskova gerek tarihi dokusu gerek mimarisi ile ziyaretçilerinde hayranlık uyandırmaktadır. Nufusu 12 milyonu geçen Moskova'da  herkes için keyifli vakit geçirme mekanizmaları vardır. Özellikle benim gibi fotoğraf çeken gezginler için eşsiz bir yerdir.
       Gezip görülmesi gereken en önemli yerler arasında: Kızıl Meydan, Kremlin Sarayı, Arbat Caddesi, Gorki Parkı, Moskova Metrosu, GUM Alışveriş Merkezi , Novodeviçi Mezarlığı, Aziz Vasil Katedrali, Novodeviçi Manastırı, Devlet Tarih Müzesi ve Büyük İvan Çan kulesi sayılabilir.

KIZIL MEYDAN 
   Moscow is the capital of the Russian Federation. Moscow has a fascination with both its historical texture and architecture. There are more than twelve million people in Moscow who have fun for everyone. It is a unique place especially for photographers like myself.
The most important places to visit are: Red Square, Kremlin Palace, Arbat Street, Gorki Park, Moscow Metro, GUM Shopping Center, Novodevici Cemetery, St. Vasil Cathedral, Novodeviçi Monastery, State History Museum and Big Ivan Bell Tower.



     GEZİLMESİ GEREKEN YERLER:
    1- KIZIL MEYDAN(RED SGUARE):
        Moskova'nın merkezinde yer alan meydan, Dünya'nın en önemli ve popüler meydanlarından biridir. Meydanı çevreleyen binalar Rusya Federasyonu'nun güçlü tarihini sergilemektedir. Kızıl Meydan' da,  Devlet Tarih Müzesi, GUM Alışveriş Merkezi, Lenin'in Anıt Mezarı, Aziz Vasil Katedrali bulunmaktadır. Meydana adımımı attığım an kendimi bir masal ülkesinde hissettim. en çok beğendiğim ise Aziz Vasil katedrali' nin mimarisi oldu. Hatta bazı kişiler katedralin güzelliğine bakıp Kremlin Sarayı zannedenler bile varmış. Kremlin Sarayı'nın bir girişide Kızıl Meydan'dan sağlanmakta. Rusya'nın ilk üniversitesi ve kütüphanesi de yıllar öncesinde bu meydanda açılmış.
    Places to visit:
1- RED SQUARE (RED SGUARE):
The square in the center of Moscow is one of the most important and populous squares of the World. The buildings surrounding the square show the strong history of the Russian Federation. In the Red Square, there are the State History Museum, GUM Shopping Center, Lenin's Memorial Tomb, and St. Vasil Cathedral. I felt myself in a fairytale country the moment I threw my step to the square. the most favorite of which was the architecture of Saint Vasil cathedral. Some even looked at the beauty of the cathedral and even thought of the Kremlin Palace. An entrance to the Kremlin Palace is provided by Red Square. Russia's first university and library opened in this square years ago.

KIZIL MEYDAN
        
  2- KREMLİN SARAYI:
       12.yy da yapılmış olan Kremlin kale anlamına gelmektedir. Kremlin Sarayı 28 hektar alan da kurulmuş binalar kompleksidir. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı da bu sarayda ikamet etmektedir.
      2- CREAMIN PALACE:
The 12th century Kremlin is a castle. The Kremlin Palace is a complex of buildings built on an area of 28 hectares. The President of the Russian Federation also resides in this palace.
KREMLİN  SARAYI. ÖNÜNDEKİ LENİN MOZALESİ.
 3- GUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ:
     Ünlü  markaların, lüks mağazaların ve restoranların yer aldığı alışveriş merkezi Kızıl Meydan'ın kuzeydoğu cephesindedir.
    3- GUM SHOPPING CENTER:
The shopping center, where famous brands, luxury shops and restaurants are located, is at the northeast corner of Red Square.

GUM ALIŞVERİŞ MERKEZİ.
  4- GORKİ PARKI:
      Konstantin Melnikov' un  tasarladığı park, spor, eğlence ve kültür adına çok sayıda faaliyetlere ev sahipliği yapmaktadır.
    4- GORKİ PARKI:
Constantine Melnikov has hosted numerous activities on behalf of the park, sports, entertainment and culture.

GORKİ PARKI.
  5- MOSKOVA METROSU:
       Moskova Metrosu, Dünya'nın en eski ve en güzel metrosudur. 2. Dünya Savaşında sığınak olarak kullanılan Metro adete sanat müzesi gibidir.Tavanlardaki resimler ve  yüzlerce heykel dikkat çekmektedir.
    5- MOSCOW METROPOLIS:
Moscow Metro is the oldest and most beautiful metro in the world. It is like the Metro adete art museum used as a shelter in World War II. The paintings in the windows and hundreds of sculptures attract attention

METRO İSTASYONU.
 6-NOVODEVİÇİ MEZARLIĞI:
  Ünlü Şair Nazım Hikmet ve birçok ünlü ismin yer aldığı mezarlık,Moskova'nın en ünlü ve en güzel mezarlığıdır. Mezarlık da gezilir mi  demeyin, bu mezarlık fotoğrafların heykellerin yer aldığı açık hava müzesi gibi.
   
6-NOVODEVİ CEMETERY:
The famous poet Nazim Hikmet and many famous names for his grave are the most famous and beautiful grave of Moscow
NAZIM HİKMET'İN MEZARI.
NOVODEVİÇİ MEZARLIĞI.

   7-NOVODEVİÇİ MANASTIRI:
      Bogoroditse Smolenski manastırıda  denmektedir.  Pyotr İlyiç Çaykovsky'  ünlü kuğu gölü balesini bestelerken Manastırın yanıbaşındaki gölden ilham aldığı söylenmekte. Rusya'nın en ünlü Manastırıdır.
      7-NOVODEVIC MANASTIRI:
Bogoroditse Smolenski is called the monastery. Pyotr Ilyich is said to have been inspired by the lake next to the Monastery when composing the famous swan bales of Tchaikovsky. It is the most famous monastery of Russia.

NOVODEVİÇİ MANASTIRI.
   8- ARBAT CADDESİ:
       Trafiğe kapalı olan Arbat Caddesi, tarihi binaları, restoranları ve kafeleriyle ünlüdür.Arbat Caddesini biraz Beyoğlu'ndaki İstiklal Caddesine benzettim. Moskova'nın tam ortasında olan cadde turislerin de ilgi odağıdır. Bu ünlü caddede Çaykovski, Puşkin, Meyerhold ve Anton Çehcu gibi ünlülerde yaşamışlardır.
     8- ARBAT STREET:
Arbat Street, which is closed to traffic, is famous for its historical buildings, restaurants and cafes. I liked Arbat Caddesi to Istiklal Caddesi in Beyoğlu. The street which is right in the middle of Moscow is also the focus of interest. On this famous street they lived in celebrities such as Tchaikovsky, Pushkin, Meyerhold and Anton Chekh.

  9- AZİZ VASİL KATEDRALİ:
       Moskova Kızıl Meydanda rengarenk kubbeleriyle ve ilginç mimarisiyle dikkat çeken ünlü bir katedraldir.
     9- STAIN VASIL CATHEDRAL:
Moscow is a famous cathedral in the Red Square with its colorful domes and interesting architecture.

  10 DEVLET TARİH MÜZESİ:
      Birçok eserin sergilendiği Müze mutlaka görülmelidir.
    10 STATE HISTORY MUSEUM:
The museum, where many works are exhibited, must be seen.
   11- BÜYÜK İVAN ÇAN KULESİ:
    11 - GREAT IVAN CHILLER:

   Dünya'mızın güzelliklerini fotoğraflamaya ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Hoşça kalın
    I will continue to photograph and share with you the beauty of our world. Goodbye
KİTABIMI TÜM İNTERNET KİTAP SATIŞ NOKTALARINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOCHUM /ALMANYA. BOCHUM / GERMANY

PHASELİS (FASELİS) ANTİK KENTİ / ANTALYA / TÜRKİYE.

DEVENTER / HOLLANDA.