DEVENTER / HOLLANDA.

  Deventer Hollanda'nın Overijssel ilinin salland  bölgesinde kurulmuş bir şehirdir. Kentin büyük kısmı, Ijssel Nehrinin   doğu yakasında kurulmuş olup artık batı yakasına doğru gelişme göstermektedir. Şehrin ekonomisinde, merkezi ısınma sistemleri üreten bir fabrika, bir basım evi olan Kluwer ve  500 yıldır üretilen Deventer Keki  önemli bir yer tutmaktadır.
   Deventer is a city founded in the salland district of the Overijssel province of the Netherlands. Most of the city is located in the eastern part of the Ijssel River and is now developing towards the west side. In the city's economy, a factory that produces central heating systems, a printing house Kluwer and a 500-year-old Deventer Keki have an important place
         
    Deventer de yaşayan  nüfusun yüzde 7 si Türk kökenlidir. Avrupa'da ve Hollanda da Türkler tarafından kurulan ilk spor kulübü Deventer Türk Gücü kulübüdür. Hollanda da bulunan iki Türk konsolosluğundan biri Deventer de  bulunmaktadır.
      Seventeen percent of the population living in Deventer is of Turkish origin. The first sports club founded by Turks in Europe and the Netherlands is the Deventer Turkish Power Club. Deventer is one of the two Turkish consulates in the Netherlands.

   
Deventerde  türkler bazı sosyal ve kültürel projelere de imza atmaktalar. Bunlardan bir tanesi  Zenna  Aydın  (Zenna's Photography). Aydın'nın amacı "Her Yaşlı İçin Güzel Bir Fotoğraf" sloganıyla  Deventer deki  yetmiş ve üzeri yaştaki insanların fotoğraflarını ücretsiz çekmekdir.   Ülke çapında 40 fotoğrafçı  PROJE ZENNA  için yaşlıların fotoğraflarını çekiyor. Nikon Klup  Magazin Dergisi haziran baskısında  Proje Zenna ya geniş yer verdi.  Deventer de  en ünlü  bayan fotoğrafçının Türk olması beni ayrıca gururlandırdı.
ZENNA AYDIN

     In Deventer, Turkish people have social and cultural projects. One of them is Zenna's Photography. With Zenna Aydın's motto "A beautiful photo for every elderly person", Deventer attracts photographs of seventy and older people for free. 40 photographers across the country take photographs of the elderly for PROJECT ZENNA. In June edition of Nikon Klup Magazin Magazine, Project Zenna was given a wide space. I am proud that Deventer's most famous female photographer is Turkish
   Kentteki kültürel etkinliklerden en önemlileri:
  1- Temmuz ayının ilk hafta sonu sanatçıların sokak performanslarını sergiledikleri, Deventer Op Stelten Açıkhava festivali düzenlenmektedir.
   2-Ağustos ayında  125 bin turistin ziyaret ettiği Avrupa'nın en büyük kitap fuarı açılmaktadır.
  3-Aralik ayında Dickens Festivali yapılmakta: Katılımçıların Viktorya dönemine ait kıyafetler giyerek Charles Dickens dönemine zaman yolculuğu yapmalarıdır. Charles Dickens en çok sevdiğim yazarlardan dır. Özllikle  iki şehrin hikayesi adlı kitabı(Fransız ihtilalini anlatıyor) beni çok etkilemişti. Deventer'e tekrar gidecek olsam seyahatimi  bu festivale denk getirmek isterim.

    The most important cultural events in the city are:
The Deventer Op Stelten Open-air festival is held on the first weekend of July 1, where artists perform street performances.
Europe's largest book fair is opened, which is visited by 125 thousand tourists in August-August.
The Dickens Festival is held on December 3: Participants wear time-consuming Victorian clothing and make time travel to Charles Dickens. Charles Dickens is one of my favorite writers. I was particularly impressed by the book, The Two Cities Tale (which tells of the French Revolution). If you want to go back to Deventer I would like to bring your travel to this festival.

       DEVENTER GEZİLMESİ GEREKEN YERLER:
     1- WAAG (TARTIEVİ)
      Bring Meydanında 1550 yıllarında yapılmış ve 2003-2004 yılları arasında restore edilmiş  günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır. İçerisinde , resim, gümüş eşyalar, endüstriyel ve ticari tarih ve tarih öncesine ait kalıntılar sergilenmektedir.
       1- WAAG (TARTIEV)
It was built in 1550 at Bring Square and restored between 2003 and 2004, it is now used as a museum. Inside, the remains of paintings, silverware, industrial and commercial history and history are exhibited

   
     2-LEBUIN  KİLİSESİ:
       İç süslemeleri, tavan resimleriyle oldukça orijinal bir kilisedir. Yaz aylarında kulesine çıkarak şehri panoramik olarak görmek mümkündür.
        2-LEBUIN CHURCH:
The interior embellishments are quite original with a picture of the ceiling. It is possible to see the city panoramic in the summer months.

   
     3- BRİNK:
         Şehrin tarihi kent meydanıdır. Evler ve işyerleri 1575-1900 yılları arasında inşa edilmiş olup kentin gece hayatı ve merkezi brink meydanıdır. Ayrıca her cuma ve cumartesi meydanda pazar kurulmaktadır.
        3- BRINK:
The city is the historical city square. Houses and workplaces were built between 1575 and 1900 and are the city's nightlife and central brink square. There is also a market on the square every Friday and Saturday.

 
     
  4- RİJSTERBORGHERPARK:
     Şehrin içinde    halkın gezip dolşabileceği  güzel bir parktır.
     4- RYSTERBORGHERPARK:
It is a beautiful park in which people can visit and ferry

   
 
   Dünya'mızın güzelliklerini fotoğraflamaya ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Hoşça kalın
    I will continue to photograph and share with you the beauty of our world. Goodbye
KİTABIMI TÜM İNTERNET KİTAP SATIŞ NOKTALARINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.

Yorumlar

  1. Merhaba Zekiye,
    44 Yıldır yaşadığım Deventer’i çok güzel bir şekide tanıtmışsın.
    Ayrıca bana ve benim projeme yer verdiğin için teşekkür ederim.
    Deventer’e tekrar beklerim

    YanıtlaSil
  2. Zennurecim merhaba, hiçbir karşılık beklemeden yaptığın bu proje takdire şayan, projende başarılar diliyorum. Deventer' i çok sevdim özellikle Dickens Festivaline denk getirip bir kez daha gelmeyi isterim. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

BOCHUM /ALMANYA. BOCHUM / GERMANY

FRANSIZ SOKAĞI, (CEZAYİR SOKAĞI). BEYOĞLU/İSTANBUL.