BOCHUM /ALMANYA. BOCHUM / GERMANY

  Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya Eyaletinde, Ruhr Bölgesi'nin merkez şehridir. Almanya'nın yirmi büyük şehri arasında yer almaktadır. Üniversite şehride denilebilir. Altı tane üniversitesi vardır. Dolayısıyla öğrenci nüfusu da fazladır. Sosyal yaşam, kültür ve turistik açıdan zengin olan Bochum'a hayran kalmamak elde değil. Gerek mimarisi gerekse yapıların şirinliğiyle çok güzel bir şehirdir. Ruhr bölgesi, Almanya'da yaşayan Türk nüfusunun en yoğun olduğu yerdir.  Burada yaşayan yaklaşık otuz bin civarında Türk vardır. Bochum, alışveriş yönünden oldukça zengin bir şehirdir. Almanya'nın  en büyük alışveriş köyü olan Ruhr Park da bu şehirdedir.
     It is the central city of the Ruhr region in Germany's North-Rhine Westphalia province. It is situated in Germany's twenty major cities. The university can be called in the city. There are six universities, so the student population is too high. Rich in social life, culture and tourism, Bochum is not a fan of staying. If it is architecture, it is a beautiful city with the charm of constructions. The Ruhr region is a place where the Turkish population living in Germany is the most concentrated, and the Turkish population is around thirty thousand.
 

   Gezilecek yerler arasında en önemlileri: Maden Müzesi, Bochum Zeiss Planetoryumu, Bochum  Kent Park, Sanat Koleksiyonu Müzesi, Demiryolu Müzesi, Botanik Bahçesi, Hayvanat Bahçesi ve Bermuda 3 ech(Bermuda üçgeni) dir.
     The most important places to visit are: Mine Museum, Bochum Zeiss Planetarium, Bochum City Park, Art Collection Museum, Railway Museum, Botanical Garden, Zoo and Bermuda 3 ech (Bermuda Triangle).
    
   1- ALMAN MADEN MÜZESİ:
    Dünyanın en büyük müzelerinden biri olmakla birlikte Almanya'nın en çok ziyaret edilen müzesidir. Müzenin, yer altı ve yer üstü olmak üzere iki bölümü bulunmaktadır. Müze içerisinde kömür çıkarılması sırasında kullanılan ekipmanlar, minyatürler ve madencilik donanımları sergilenmektedir. Müze aynı zamanda araştırma enstütüsü olarak da çalışmaktadır.
    
     1- GERMAN MINING MUSEUM:
Being one of the world's greatest museums, it is the most visited museum in Germany. The museum has two sections, underground and above ground. The museum exhibits equipment, miniatures and mining equipment used during coal extraction. The museum also works as a research institute.
Alman Maden Müzesi.

   2- BOCHUM  ZEİSS  PLANETORYUMU:
       1964 yılında inşa edilip eski müze bu binaya taşınmıştır. Dünya'nın en büyük ve modern gezegen evlerinden biridir. Ziyaretçilerine müthiş görsel şölen sunmaktadır.
     2- BOCHUM ZEİSS PLANETORYUMU:
Built in 1964, the old museum has been moved to this building. The world is one of the largest and modern planet houses. It presents a spectacular visual feast to its visitors.
    
    
    3-BOCHUM KENT PARK:
        1878 yılında ingiliz bahçesi tarzında kurulmuştur. Park içersinde küçük yapıdaki mimari binalar ve anıtlar bulunmaktadır. Park ta en çok ilgiyi ünlü kişilerin büstleri ve hayvanat bahçesi çekmektedir.
         3-BOCHUM CITY PARK:
It was founded in 1878 in the style of an English garden. There are small architectural buildings and monuments in the park. The most interesting parks in the park are famous for their busts and zoos


    4-BOCHUM SANAT KOLEKSİYONU MÜZESİ:
       Bochum Kent Park' ın karşısında yer alan müzede çok sayıda sanatsal ve orijinal eserler sergilenmektedir.
     4-BOCHUM ART COLLECTION MUSEUM:
Located across the Bochum City Park, the museum exhibits a large number of artistic and original works

   
   Dünya'mızın güzelliklerini fotoğraflamaya ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Hoşça kalın
    I will continue to photograph and share with you the beauty of our world. Goodbye

KİTABIMI TÜM İNTERNET KİTAP SATIŞ NOKTALARINDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DEVENTER / HOLLANDA.

FRANSIZ SOKAĞI, (CEZAYİR SOKAĞI). BEYOĞLU/İSTANBUL.